RTL Z: Ajax heeft 95 miljoen euro in kas en is steenrijk

Vier jaar geleden was de kas van Ajax nog zo goed als leeg, maar tegenwoordig zwemt de Amsterdamse club in het geld. Volgens berekeningen van RTL Z heeft Ajax aan het einde van dit kalenderjaar een kas gevuld met 95 miljoen euro, twintig miljoen euro meer dan vorig jaar. Hierbij zijn de mogelijke transfers van Daley Blind en Kenneth Vermeer niet meegerekend.

Volgens het financiële medium zijn er verschillende scenario’s mogelijk nu de portemonnee van Ajax zo goed gevuld is. De club zou zich van de beurs kunnen terugtrekken, wat zo’n zestig miljoen euro kost. Ook is het mogelijk om de Amsterdam Arena te kopen voor veertig miljoen euro en zo niet meer de huurkosten van tien miljoen euro per jaar te betalen. Het derde scenario is dat het dividend aan de aandeelhouders wordt uitbetaald.

Het is ook mogelijk dat het geld wordt gestoken in de selectie, in de vorm van nieuwe spelers of hoge salarissen. Maar trainer Frank de Boer heeft reeds aangegeven dat hij met deze spelers op jacht wil naar de vijfde landstitel.

Tekst: Soccernews

Related posts