Pinnen in de Amsterdam ArenA

De Amsterdam ArenA heeft afgelopen voetbalseizoen een pilot ‘contactloos’ betalen gehouden voor bezoekers op de eerste ring Noord. Deze pilot is succesvol en naar tevredenheid van de deelnemende bezoekers verlopen. Daarom wordt vanaf september 2014 het contactloos betalen én het vertrouwde pinnen in de rest van het stadion gefaseerd ingevoerd.

In september en oktober 2014 wordt het pinnen gefaseerd op de eerste ring ingevoerd. De tweede ring volgt in november en december 2014. Begin januari 2015 beschikt de ArenA dan vervolgens over ongeveer 500 pinmogelijkheden bij de kiosken op de publieksomlopen van de eerste en de tweede ring van het stadion.

Betalen bij de kiosken in het stadion kan via contactloos betalen, indien je pinpas daarvoor geschikt is, en via het vertrouwde pinnen. Met contactloos betalen hoeft de pinpas niet in de betaalautomaat gestoken te worden maar wordt de pas er simpelweg tegenaan gehouden. Voor bedragen onder de 25 euro is geen pincode nodig. Zo wordt er snel en gemakkelijk betaald. Indien de pinpas niet geschikt is voor contactloos betalen kan er gewoonweg gepind worden met een pincode.

De ArenA Card, het vertrouwde betaalmiddel in het stadion, blijft voorlopig naast het contactloos betalen en pinnen een actief en geldig betaalmiddel bij alle kiosken.

Tekst: Ajax.nl

Related posts