Jong Ajax speelt met 1-1 gelijk tegen Sivasspor

Jong Ajax heeft de voorbereiding afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Sivasspor, de club die getraind wordt door Roberto Carlos. Sheraldo Becker opende op de Toekomst in de 35ste minuut de score, de Turken kwamen in de tweede helft langszij. ,,We hebben onze beste helft van de voorbereiding gespeeld”, aldus coach Andries Ulderink over de 45 minuten.

Het duel tussen Jong Ajax en Sivasspor trok behoorlijk veel publiek. De nummer vijf van de afgelopen Turkse competitie heeft een flinke fanbase in Nederland en beschikt daarnaast over een wereldberoemde coach: Roberto Carlos. Jong Ajax was niet geïmponeerd en zette de Turken met name in de eerste 45 minuten behoorlijk onder druk. ,,We hadden veel de bal, creëerden veel kansen en maakten een uitstekende goal. En dat tegen een tegenstander van formaat”, vertelde coach Andries Ulderink na afloop. ,,We gaven ook wel wat kansen weg, maar ik denk toch dat dit onze beste helft van de voorbereiding was.”

De goal van Jong Ajax viel in de 35ste minuut. Sheraldo Becker schoot goed in na een voorzet vanaf de linkerkant. Na rust bracht Sivasspor elf verse krachten binnen de lijnen. ,,De tweede helft werd het wat slordiger”, aldus Ulderink, die de gasten na ongeveer een uur voetbal op 1-1 zag komen. ,,Maar al met al was dit een heel nuttige oefenwedstrijd. We zijn fit: fysiek en conditioneel zijn we klaar voor de competitie. We zijn al zevenenhalve week in voorbereiding, dus is het lekker om maandag voor het ‘echie’ te mogen spelen.”

Jong Ajax begint maandag het nieuwe Jupiler League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Telstar.

Opstelling Jong Ajax: Mous; Owusu (46. Mirani), Gravenberch (45. Lukoki), Van Bruggen, Van Koesveld; Menig (46. Noordhoff), Boccara, Vissie (60. Wang); Becker, Hendriks (Van Kessel), Acolatse.

Tekst: Ajax.nl

Related posts