‘Ajax praat met Ronald de Boer over nieuwe rol binnen de club’

Ronald de Boer blijft toch aan Ajax verbonden. De oud-speler legde zijn werkzaamheden in de jeugdopleiding neer, omdat de clubleiding van mening was dat hij die functie niet kon combineren met zijn rol als tv-analyticus bij onder meer de NOS. Voetbal International meldt echter dat De Boer mogelijk aan de slag gaat als ambassadeur.

De tweelingbroer van hoofdcoach Frank de Boer zou daar volgens het weekblad wel oren naar hebben. Deze week gaan beide partijen met elkaar om de tafel om de voorwaarden te bespreken. Het is de bedoeling dat De Boer rond thuiswedstrijden een ‘representatieve rol’ gaat spelen richting bestuurders en sponsors.

De eerdere breuk tussen de oud-international en Ajax lijkt daarmee lang niet zo rigoureus als aanvankelijk werd aangenomen. De Boer gaat namelijk ook zijn medewerking verlenen aan items voor Ajax TV en verricht achter de schermen nog steeds scoutingwerk.

Tekst: Voetbalzone

Related posts