Ajax en PEC Zwolle bereiken akkoord over transfer Lukoki

Jody Lukoki krijgt zijn zin met een transfer naar PEC Zwolle. De aanvaller kwam bij Ajax niet aan spelen toe en liet weten dat hij graag naar Overijssel wilde verkassen, maar zijn werkgever vroeg in eerste instantie een te hoge transfersom. Ajax en PEC hebben elkaar nu alsnog gevonden in een transfersom: volgens De Telegraaf gaat Lukoki voor drie seizoenen tekenen.

De 21-jarige rechtsbuiten had nog een eenjarig contract bij Ajax, maar deze verbintenis wordt dus afgekocht. De clubs hebben de transfer nog niet bevestigd via de officiële kanalen, maar dat lijkt een kwestie van tijd te zijn. PEC begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en het is niet bekend of Lukoki dan al mee kan doen.

De aanvaller maakte op 21 januari 2011 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax en groeide direct uit tot een publiekslieveling, omdat hij Tim de Cler in de Klassieker met feyenoord door de benen speelde, nadat de bal al over de achterlijn was gerold. Lukoki brak echter niet definitief door en speelde maar 24 competitieduels voor Ajax, dat de aanvaller vorig seizoen al verhuurde aan SC Cambuur.

Tekst: Voetbalzone

Related posts