WK-ganger Veltman wil spelen tegen Vitesse: ‘Misschien kan ik een helft meedoen’

Ajax werkte een prima voorbereiding af, maar in de eerste wedstrijd waarin het ergens om ging, liep de ploeg van Frank de Boer tegen een nederlaag aan. De landskampioen ging in de strijd om de Johan Cruijff Schaal kopje onder tegen bekerwinnaar PEC Zwolle (1-0) en kende daardoor een slechte generale repetitie voor de eerste competitiewedstrijd, aanstaande zondag tegen Vitesse.

Ajax heeft al aangegeven dat de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman dit treffen nog gaan missen, maar laatstgenoemde hoopt toch al minuten te kunnen maken tegen Vitesse. “Als ik zaterdag op de afsluitende training mijn best doe, kan ik misschien wel een helft spelen”, zegt Veltman in gesprek met De Telegraaf.

De viervoudig international genoot van zijn vakantie op Curaçao, Ibiza en in Parijs en had nog een trainingsschema opgevraagd. Performancecoach Björn Rekelhof adviseerde Veltman echter om vooral rust te nemen: “Vooral omdat dit mijn eerste echte seizoen als basisspeler was. Ik had de eerste anderhalve week ook echt rust nodig, maar daarna kreeg ik weer zin om te trainen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts