Van der Hoorn: ‘Ik speel bij de mooiste club van Nederland’

Mike van der Hoorn heeft nooit spijt gehad van het feit dat hij FC Utrecht in de zomer van 2013 verliet om aan de slag te gaan bij Ajax. Dat ondanks dat de centrale verdediger vorig seizoen amper aan spelen toe is gekomen.

“Nee, dat niet”, antwoordt Van der Hoorn wanneer hij door NUsport gevraagd wordt of hij weleens heeft gedacht of het beter was geweest dat hij nooit de stap naar Ajax had gemaakt. “Die vraag is me vaak gesteld, maar ik heb altijd met de volle 100 procent achter mijn keuze gestaan. Ik speel bij de mooiste club van Nederland en heb een kampioenschap en een bekerfinale van dicht bij meegemaakt.”

Makkelijk heeft de mandekker het echter niet gehad in zijn eerste seizoen bij Ajax. Omdat Ajax vier miljoen euro neerlegde voor Van der Hoorn, werd de speler met argusogen bekeken. “Als ik in de media las en hoorde dat ik het niet kon brengen dan was ik daar mee bezig. Dat is nu anders. Ik trek het me minder aan wat er gezegd wordt, laat iedereen en alles maar uitrazen. Ik heb er lak aan”, zo besloot de 21-jarige speler zijn verhaal.

Tekst: Soccernews

Related posts