Makkelie op het matje geroepen: ‘Moisander verdiende een rode kaart’

De strijd om de Johan Cruijff Schaal werd zondag gefloten door Danny Makkelie en de scheidsrechter, die voor het eerst het traditionele openingsduel floot, kon niet terugkijken op een foutloos optreden. Makkelie had Ajax-aanvoerder Niklas Moisander een rode kaart moeten geven wegens het neerhalen van de doorgebroken Jesper Drost, maar hield het bij slechts geel.

De leidsman is door de scheidsrechtersbazen ter verantwoording geroepen. “Wij hebben Danny gevraagd waarom hij geen rood gaf, want dit was een duidelijke rode kaart”, zegt Raymond van Meenen als lid van de scheidsrechterscommissie in De Telegraaf. “Er was sprake van een doorgebroken speler, een scoringskans en er was geen verdediger in de buurt die de doelpoging nog kon verhinderen.”

Ajax bleef dus met elf man op het veld staan, maar ging uiteindelijk toch kopje onder: Stef Nijland maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Ajax speelt zondag in de competitie tegen Vitesse en PEC treft in de eerste speelronde FC Utrecht. De winnaar van de Johan Cruijff Schaal komt vrijdagavond al in actie.

Tekst: Voetbalzone

Related posts