Burgemeester geeft Ajax-supportershome laatste waarschuwing

Burgemeester Van der Laan geeft de stichting achter het Ajax-supportershome nog één kans. ‘Indien er sprake is van een overtreding of het niet nakomen van gemaakte afspraken, dan wordt het supportershome onmiddellijk gesloten.’

In een brief schrijft Van der Laan dat er door ‘diverse partijen op is aangedrongen het supportershome te sluiten.’ Dit naar aanleiding van een aantal incidenten rond de laatste thuiswedstrijden van Ajax bijvoorbeeld tegen Cambuur. Toen braken er heftige rellen uit in het centrum en bij de Arena.

‘Het supportershome lijkt een broeinest voor politiehaat te worden waar de politie ook niet altijd even makkelijk binnen komt, dat is onwenselijk. Dit in combinatie met het toenemende gewelddadige gedrag van een deel van de harde kern, heeft mij doen besluiten de voorwaarden voor openstelling aan te scherpen’, aldus Van der Laan.

Ook een compliment
Ondanks de duidelijke waarschuwing is de burgemeester ook te spreken over de samenwerking met de stichting. ‘Het stichtingsbestuur speelt een belangrijke preventieve, signalerende en controlerende rol in het aanspreken en aansporen van Ajax-supporters die de verkeerde kant opgaan.’

‘Ook de bijdragen vanuit het supportershome aan een veilig verloop van huldigingen van kampioenselftal 2012, 2013 en 2014 mogen ook niet onvermeld blijven. Veel van het werk blijft ongezien maar ik weet hoeveel tijd en energie er in wordt gestoken.’

Tekst: AT5

Related posts