Blind beaamt verbeterpunten bij Ajax: ‘Daar werken we hard aan’

De meeste kenners zien Ajax als grote favoriet om landskampioen van Nederland te worden, maar toch is het spel van de Amsterdammers niet altijd geweldig geweest. Daley Blind, middenvelder van de regerend landskampioen, vindt ook dat er nog een hoop verbeterpunten zijn en beseft ook dat het niet makkelijk zal worden.


“Ploegen zakken in tegen Ajax, dat hebben we vorig seizoen ook gezien. We zullen het moeten bestrijden hoe we dat toen ook hebben gedaan. Wij zijn vier keer op rij kampioen geworden en dan win je ook van dat soort ploegen. We weten dat er dingen voor verbetering vatbaar zijn en daar werken we hard aan”, aldus Blind in gesprek met Ajax TV.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Blind in actie kan komen voor Ajax, want hij kampt nog met knieproblemen. “Ik heb drie weken echt rust gehouden en nu gaan we het rustig opbouwen. We moeten kijken hoe dat verder gaat de komende weken. De knie moet goed voelen en ik moet er vertrouwen in hebben en dan kan ik zo snel mogelijk aansluiten. Zoals het er nu uitziet, gaat dat voorspoedig.”

Blind speelde een sterk WK en dat merkt hij. “De lof streelt me en daar mag ik best trots op zijn, maar het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan en te focussen op wat ik hier aan het doen ben. Ik hoop weer een goed seizoen neer te zetten, dat is het belangrijkste”, sloot de linkspoot af.

Tekst: Soccernews

Related posts