‘Ajax informeert in Italië naar Uruguayaanse routinier van zes miljoen’

Ajax heeft volgens LaLazioSiamoNoi geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Álvaro González, een 29-jarige middenvelder van Lazio. De Uruguayaan zou in Amsterdam dezelfde rol moeten vertolken als Christian Poulsen, die na twee seizoenen vertrok bij de regerend kampioen van Nederland.

González verlengde in februari 2013 zijn contract in Stadio Olimpico tot de zomer van 2017 en is dan ook niet goedkoop; hij zou ongeveer zes miljoen euro moeten kosten. El Tata, zoals hij ook wel wordt genoemd, staat ook in de belangstelling van West Ham United, Torino en het Southampton van Ronald Koeman. Lazio wil nog een verdediger kopen en kan het geld dan ook goed gebruiken.

González, een 47-voudig international die ook op het WK in Brazilië actief was, staat voor zijn vijfde seizoen in dienst van Lazio. In het afgelopen voetbaljaar was de ex-speler van Defensor, Nacional en Boca Juniors goed voor 25 wedstrijden in de Serie A en één doelpunt.

Tekst: Voetbalzone

Related posts