Video: De Boer dubt over linkshalfpositie

Frank de Boer heeft de beoogde basisopstelling van Ajax grotendeels in zijn hoofd zitten. Onduidelijk is echter wie komend seizoen als linkermiddenvelder acteert.

Lucas Andersen, Lerin Duarte en Thulani Serero zijn in beeld om de linkshalfpositie te bekleden. “Duarte is meer een straatvoetballer die de duels zeker niet schuwt en dat heb je soms nodig in wedstrijden. Maar hij kan ook doelpunten maken, maar hij is misschien iets minder ‘fijn’ dan Andersen en Serero die heel lichtvoetig zijn”, vertelt de 44-jarige coach in gesprek met Ajax TV.

Andersen lijkt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle af te stevenen op een basisplaats. De 19-jarige Deen kreeg tijdens de voorbereiding veel speelminuten van De Boer. “Hij is nog niet mijn eerste keuze”, verduidelijkt De Boer. “Serero heeft door zijn lies moeilijker kunnen trainen en Duarte trainde erg goed.”

In aanloop naar het duel met PEC Zwolle van vanavond (18:00 uur) weigerde De Boer te zeggen wie er op een basisplaats mag rekenen. “Andersen is aanvallender dan Serero, maar Serero moet werken aan het maken van doelpunten en het geven van assists. Ik ben er echter wel uit.”Tekst: Elfvoetbal

Related posts