De Boer: ‘Slordig in de eerste fase’

Frank de Boer erkende dat Ajax zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal amper kansen kreeg. PEC Zwolle won in de ArenA met 1-0. Volgens De Boer was de nederlaag van Ajax vooral te wijten aan slordige passing. “We waren slordig in de eerste fase, PEC Zwolle wachtte daar op. In de eerste helft waren we wel een paar keer dreigend, maar als je dan zo’n stomme breedtebal geeft, wordt Zwolle wel gevaarlijk.”

“Zij speelden het trouwens wel heel goed uit”, vertelde De Boer voor de camera’s van Fox Sports. “Ik denk dat de eerste helft wel gelijkwaardig was, maar wij waren niet vast genoeg. Na rust was het beter. Op cruciale momenten leden we echter weer balverlies.”

“Het wordt beter”
De Boer heeft er echter vertrouwen in dat Ajax zich van deze nederlaag kan herstellen. “Ik weet zeker dat het straks beter gaat, maar jammer dat het nu niet lukte. Het grootste euvel was de passing in de eerste fase. Daardoor speel je jezelf uit de wedstrijd, en je maakt de tegenstander ook sterker.”

In de slotfase zette Ajax nog wel een keer aan, al bleef de gelijkmaker dus uit. “Goed dat het in de slotfase wel beter ging, maar zoiets wil je liever vanaf het begin zien.” Ajax speelt volgende week de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse (thuis).

Tekst: Goal.com

Related posts