Ulderink: ‘Afgesproken op basis van gelijkwaardigheid met elkaar te werken’

Andries Ulderink is aankomend seizoen samen met Jaap Stam verantwoordelijk voor de prestaties van Jong Ajax. Ulderink legde daarvoor zijn functie van scout bij Ajax neer.

Na het faillissement van AGOVV Apeldoorn in 2013 stapte Ulderink over naar Ajax. “Ik had nog een doorlopend contract als scout bij Ajax, maar ik was blij dat ik door de club benaderd werd om samen met Jaap Stam Jong Ajax te trainen. Het trainen is toch het leukste dat er is”, legt de keuzeheer uit tegenover De Gelderlander.

Ulderink staat samen met Stam aan het roer omdat Stam nog niet over de diploma coach betaald voetbal beschikt. “Ik kan uitstekend met Jaap overweg. We hebben afgesproken op basis van gelijkwaardigheid met elkaar te werken. Ik kan m’n ei heel goed kwijt.”

Tekst: Soccernews

Related posts