Tahamata of Hendriks reiken zondag Johan Cruijff Schaal uit

Na afloop van het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen de Ajax en PEC Zwolle zal de trofee aan worden gereikt door een clubman. Simon Tahamata zal dit doen als Ajax de prijs wint en die rol is bij een winst voor de club uit Overijssel weggelegd voor Ben Hendriks.

Tahamata maakte bij Ajax furore van 1976 tot en met 1980. De Nederlandse oud-vleugelspeler van Molukse afkomst werd in deze jaren drie keer landskampioen met Ajax en veroverde één keer de KNVB-beker. Ook heeft hij een verleden als jeugdtrainer bij Ajax.

In april reikte Hendriks ook al de beker uit aan PEC en nu mag hij dus ook de eerste prijs van het seizoen overhandigen, mocht de club uit Zwolle winnen. De 68-jarige voormalig verdediger speelde van 1978 tot en met 1980 bij de huidig bekerwinnaar en was in 1988 en van 1992 tot en met 1995 trainer van de club.

Tekst: Soccernews

Related posts