Drie spelers strijden om basisplek op linkshalfpositie

Frank de Boer heeft de opstelling van zijn ploeg al voor een groot deel ingevuld, maar de linkshalfpositie lijkt nog geen zekerheid te hebben. Thulani Serero, Lucas Andersen en Lerin Duarte strijden nog om een basisplaats. De Boer is over alle drie de spelers erg lovend.

“Die positie is zeker nog niet vergeven. Lerin is een straatvoetballer die de duels niet schuwt, maar ook goals kan maken. Hij is misschien net wat minder lichtvoetig dan Lucas en Thulani, maar Lerin is fysiek sterker en dat heb je ook nodig op het middenveld”, vertelt De Boer tegenover Ajax TV.

“Ik denk dat Lucas hier de laatste jaren meer gewend is en meer aanvallend ingesteld is om in de zestien te komen dan Thulani”, gaat De Boer verder. “In de eerste fase van de opbouw is Serero weer een heel belangrijk pion, maar op die posities hoor je ook meer doelpunten te maken. Daar moet hij aan werken”, aldus De Boer.

Tekst: Soccernews

Related posts