Brian Roy denkt dat Marokkaanse talenten steeds meer door gaan breken

Het gouden Ajax van 1995 onder leiding van Louis van Gaal bestond uit onder andere veel Surinaamse topspelers zoals Patrick Kluivert en Clarence Seedorf. Momenteel breken er veel minder topspelers afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse land door. Oud-speler van Ajax, Bryan Roy, denkt dat de Marokkaanse talenten deze rol over gaan nemen.


”Wij Surinamers spreken van huis uit Nederlands en kunnen ons makkelijker aanpassen. En daarbij is ons lichaam gemaakt om te sporten. Maar geloof mij, ze komen eraan. De Marokkanen van nu zijn de Surinamers van toen”, laat de de voormalig vleugelspeler op de open dag van Ajax weten aan Het Parool.

Volgens Roy breken Surinaamse talenten op dit moment minder door omdat ze zich met andere zaken bezighouden: ”Die periodes heb je er bij zitten. Het komt misschien ook doordat de Surinamers welvarender zijn geworden. De jeugd voetbalt daardoor minder op straat. De Marokkanen hebben dat nu overgenomen.”

Tekst: Soccernews

Related posts