Klaassen: ‘Dwingender aanwezig zijn’

Davy Klaassen veroverde vorig seizoen een basisplaats bij Ajax. Trainer Frank de Boer verwacht dat de middenvelder komend seizoen het voortouw neemt in de ploeg. Klaassen (21) speelde vorig seizoen 26 competitieduuels voor Ajax en scoorde tien keer. De Hilversummer maakte in maart zijn debuut voor het Nederlands elftal. In het oefenduel met Frankrijk (2-0 nederlaag) kwam de middenvelder als invaller binnen de lijnen. Klaassen wil zijn sterke ontwikkeling doorzetten.

Na het vertrek van aanvoerder Siem de Jong bij Ajax verwacht coach De Boer dat Klaassen zich meer profileert in de spelersgroep. “Oké, ik ben pas 21 jaar, maar je doet in een jaar veel ervaring op. Het niveau van de Champions League moet je niet onderschatten”, zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad.

Verbeteren
“De druk die daarbij komt kijken, de media, het hoge tempo. Alles gaat zoveel sneller. Dat hebben veel jonge, en nieuwe jongens die erbij gekomen zijn, nog niet meegemaakt. Ik word geacht hen daarbij te helpen. De trainer verwacht van mij dat ik nog dwingender aanwezig ben, in het spel en qua coaching.”

Klaassen wil ook bepalender worden in aanvallend opzicht. Met name qua assists hoopt hij zich meer te gaan onderscheiden. “De drie van afgelopen seizoen waren te weinig”, aldus de Ajacied, die op 27 november 2011 zijn competitiedebuut maakte tegen NEC. In Nijmegen wist hij bij zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie te scoren.

Tekst: Goal.com

Related posts