Direct strafschoppen bij remise Johan Cruijff Schaal

Mocht het duel om de Johan Cruijff Schaal zondag na negentig minuten nog niet zijn beslist, dan worden er direct strafschoppen genomen. De KNVB maakt vrijdag bekend dat er wordt afgezien van een verlenging van dertig minuten. Via de officiële kanalen meldt de bond dat dit vanaf heden bij elk duel om de Johan Cruijff Schaal het geval is.

“De KNVB kiest hiervoor om aan het begin van het seizoen de fysieke belasting voor spelers te beperken. Dat kan gunstig zijn voor hun prestaties in de aankomende nationale en internationale competities. Veel andere Europese voetbalbonden doen dit ook bij de supercupwedstrijd in hun land”, luidt de uitleg van de bond.

De bond kwam tot deze beslissing na een unaniem positief advies van het Technisch Platform. Dit orgaan bestaat uit een afvaardiging van de Coaches Betaald Voetbal, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.

Komende zondag gaan landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle de strijd om de Johan Cruijff Schaal aan. Plaats van handelen is de Amsterdam ArenA en de aftrap is om 18:00 uur.

Tekst: Goal.com

Related posts