De Boer blikt terug op bekerechec: ‘Waren er niet klaar voor’

Voor Ajax begint na enkele weken van voorbereiding het echte werk. Dit weekeinde is PEC Zwolle de tegenstander in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Tijdens een persconferentie op het KNVB-complex blikte Frank de Boer alvast vooruit op de krachtmeting in de Amsterdam ArenA.

”Natuurlijk speelt dat eergevoel mee”, verwees de succesvolle coach naar de pijnlijke verliesbeurt van enkele maanden geleden. ”PEC heeft die bekerfinale terecht gewonnen, het gaat er nu om dat wij dat komende zondag doen. Wij zien dit als een heel belangrijke wedstrijd voor de start van het seizoen.”

Ajax ging op 20 april van dit jaar keihard onderuit. De 5-1 nederlaag doet nog steeds veel pijn: ”Zij hadden drie, vier weken naar die wedstrijd toegeleefd terwijl wij vol in de competitie zaten om kampioen te worden”, aldus De Boer. ”Daardoor hadden we slechts vier dagen om naar de finale toe te leven. Wij waren er niet klaar voor, terwijl zij als het ware werden losgelaten in die wedstrijd. Daar hebben we van geleerd. Niet alleen de spelers, maar ook de staf.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts