KNVB springt in de bres: ‘Er is geen sprake van gratis kaarten’

De Nederlandse voetbalbond KNVB is het niet eens met de enorme kritiek die is losgebarsten naar aanleiding van de verkoop van de kaarten voor de Johan Cruijff Schaal. Met name PEC Zwolle reageerde deze week verbolgen.


De club liep namelijk veel geld mis omdat duizenden supporters van PEC via de Albert Heijn in aanmerking kwamen voor gratis kaarten. De KNVB ziet het probleem echter niet, laat de bond weten in een officiële reactie. “De KNVB stelt voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook een gelimiteerd aantal kaarten ter beschikking voor de partners van de voetbalbond. Deze afspraken worden ook bij veel clubs in de competitiewedstrijden gemaakt. Dit betekent dat een relatief klein gedeelte van het aantal beschikbare kaarten op een actiematige wijze worden verstrekt.”

“Het gaat hierbij niet om gratis kaarten, maar kaarten die door een andere partij worden betaald. Beide clubs waren voorafgaand dan ook op de hoogte gesteld van deze publieksacties. Dit was ook het geval bij voorgaande KNVB bekerfinales en wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal. De KNVB heeft PEC Zwolle woensdag in een brief een toelichting gegeven. De voetbalbond vindt het jammer dat er nu een beeld ontstaan is dat PEC Zwolle-fans onder beperkende voorwaarden en hoge prijzen de wedstrijd kunnen bezoeken. De KNVB gaat ervan uit dat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook dit jaar weer een voetbalfeest wordt, in een vol stadion met supporters van beide finalisten”, besloot de voetbalbond.

Tekst: Soccernews

Zie eerder bericht:
30-07-2014: PEC-fans massaal gratis via Albert Heijn en zonder gehate dure combi naar Johan Cruijff

Related posts