‘Ajax volgt 15-jarig Noors supertalent Odegaard’

Martin Odegaard, onthoud die naam. De aanvallende middenvelder is pas vijftien jaar oud, startte al vier keer als basisspeler in de hoogste Noorse competitie en hij maakte ook nog eens drie doelpunten. Het is dan ook geen wonder dat het supertalent van Strömsgodset gevolgd wordt door vrijwel alle grote clubs in Europa. Vader Hans Erik Odehaard zegt dat er in totaal dertig aanbiedingen binnengekomen zijn.

“Ik kan uiteraard geen namen noemen, maar geef maar eens de naam van een grote club. Goede kans dat die vereniging contact met ons heeft gezocht”, laat Odegaard senior optekenen in de krant Verdens Gang. Odegaard junior, de jongste speler ooit in de Noorse Tippeligaen, wordt qua speelstijl vergeleken met Lionel Messi en hij wordt gezien als een van de meest begeerde spelers van Europa.

Odegaard werkte als stages af bij Manchester United en Bayern München en scouts van onder meer Barcelona, Manchester United, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain en Ajax hebben Noorwegen al bezocht. “De ontwikkeling van Martin staat voorop. Zodra we aan andere dingen gaan denken, stokt zijn ontwikkeling”, klinkt het uit de mond van senior.

Tekst: Voetbalzone

Related posts