Ajax en PEC Zwolle dragen zondag kinderen veld op

Voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zullen de spelers Ajax en PEC Zwolle met kinderen op hun rug het veld oplopen. Dat gebeurt in het kader van de Zwaluwen Jeugd Actie.

Beide clubs willen met het initiatief aandacht vragen voor spierziekten. “Mijn broer en ik zijn al vanaf het begin beschermheer van Spieren voor Spieren. We zien langs het veld nog steeds heel vaak kinderen met een spierziekte en daar willen we graag wat voor doen”, zegt Frank de Boer op de website van de KNVB.

“Via de speciale actiewebsite jekuntmijnrugop.nl kunnen jongeren nu al beginnen met het ophalen van geld met originele acties. Ik hoop dat ze letterlijk en figuurlijk voor patiëntjes met Duchenne in beweging komen”, aldus de oud-international.

Uitzondering
Normaal gesproken lopen kinderen voor elke Eredivisiewedstrijd aan de hand mee met de basisspelers. Voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt een uitzondering gemaakt de traditie. De mascottes zitten zondag voor de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle op de ruggen van de 22 spelers.

Tekst: Goal.com

Related posts