De Boer erkent wraaklust: ‘Maar de competitie is verreweg het belangrijkst’

Zondag ontmoeten Ajax en PEC Zwolle elkaar in de Amsterdam ArenA voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Psv is recordhouder met negen schalen en daarna volgt Ajax met acht stuks. PEC krijgt voor het eerst de kans om de Nederlandse ‘Supercup’ te winnen en in Amsterdam weet men dat het team van Ron Jans niet voor een kleintje vervaard is. Dat bewees PEC in de finale van de KNVB-beker, vorig seizoen.

Op de vraag of de strijd om de Johan Cruijff Schaal de laatste wedstrijd van de voorbereiding is of een kans op wraak voor de verloren bekerfinale, zegt De Boer: “Dat laatste sowieso, natuurlijk. En daarnaast is het een prijs die je graag wilt winnen. Maar het blijft natuurlijk staan dat de competitie verreweg het belangrijkst is. Desondanks wil je deze wedstrijd graag winnen, en we hebben iets goed te maken tegen Zwolle.”

Kenneth Vermeer erkent dat de laatste ontmoeting met PEC bepaald niet leuk was. Ajax ging immers met 5-1 ten onder tegen de Overijsselse club in een veelbesproken wedstrijd. “We verloren die wedstrijd met een grote uitslag en dat is niet de bedoeling”, aldus de doelman. “We weten dat PEC een hele goede ploeg heeft, dus we zullen op en top gemotiveerd moeten zijn om die wedstrijd te winnen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts