Vermeer trots: ‘Dat kan ik niet ontkennen’

Frank de Boer wees Kenneth Vermeer na afloop van de 1-0 oefenzege op Benfica aan als de uitblinker aan Ajax-zijde. De 28-jarige doelman is vooral blij dat hij zich kon laten zien.

Na een reeks ongelukkige wedstrijden moest Vermeer zijn plek vorig seizoen al snel afstaan aan Jasper Cillessen. Zijn Groesbeekse concurrent greep zijn kans met beide handen aan en is nog altijd de onbetwiste eerste keus.

Omdat Cillessen momenteel nog van zijn vakantie geniet, krijgt Vermeer tijdens de voorbereiding de kans om zijn kwaliteiten te tonen. Tegen Benfica deed hij van zich spreken, door zijn doel schoon te houden ondanks onder meer een strafschop.

Penaltykiller
De voorbije jaren heeft Vermeer een reputatie opgebouwd als penaltykiller. “Ik hou er veel tegen, maar dat is geen zekerheid dat ik elke penalty tegenhoud”, relativeert hij in gesprek met Ajax TV. “Het gebeurt wel vaak de laatste tijd, dat klopt en dat kan ik niet ontkennen.”

Een geheime formule heeft Vermeer niet. “Het is voor mij een beetje geluk, al zat ik lekker in de wedstrijd. Ik had wel het gevoel dat hij hem in die hoek zou schieten. Je moet zo lang mogelijk blijven staan en het is gelukkig weer gelukt.”

Johan Cruijff Schaal
Vanwege de afwezigheid van Cillessen blijft Vermeer voorlopig onder de lat staan. Ook bij de seizoensouverture tegen PEC Zwolle in het kader van de Johan Cruijff Schaal. “Nu hebben we iets recht te zetten tegen Zwolle”, zegt hij daarover.

“Het was geen leuke wedstrijd in de kuip want je verliest met een grote uitslag. Ik denk dat we er klaar voor zijn en we hebben nog een week om naar PEC uit te kijken. Jasper Cillessen is er nog niet dus zolang ik voor de club speel, doe ik mijn uiterste best.”

Bron: Goal.com

Related posts