Supertalent verkoos Ajax boven Europese top: ‘Verwacht snel kans te krijgen’

Robert Muric maakt maandag zijn debuut op de groepstraining van Ajax. Het Kroatische supertalent is na maanden van gesteggel met zijn oude club Dinamo Zagreb vrij om de trainen in Amsterdam.

“De afgelopen weken was ik in Amsterdam en mocht ik niet eens meetrainen. Niemand mocht me bij Ajax zien en kon me alleen fit houden in de sportschool. Toen ik vervolgens toestemming kreeg moest ik vanwege een blessure nog een paar dagen wachten. In het bos verstapte ik me en raakte ik geblesseerd aan mijn enkel”, vertelt Muric in een uitgebreid interview met Vecernji List.

Borussia Dortmund, Real Madrid en Chelsea deden Muric ook een aanbieding, maar de aanvaller koos heel bewust voor Ajax. “Er was veel interesse van topclubs. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik hier verwacht snel een kans te krijgen. Ik heb er vertrouwen in dat ik in het eerste elftal kan komen te spelen. Ajax wilde me heel graag hebben. Ik heb er veel aan gedaan om er fysiek klaar voor te zijn. Ik hoop over een week of twee te kunnen gaan spelen.”

De achttienjarige jeugdinternational heeft een vervelende periode achter de rug. “Het waren zes moeilijke maanden zonder voetbal. leven in onzekerheid. Mijn hart lag bij Dinamo. Ik ben daar opgegroeid en ik wilde dolgraag in het eerste spelen. Mijn hele familie heeft een Dinamo-hart.” Het ging echter mis toen Dinamo de druk begon op te voeren. “Ze zeiden verschrikkelijke dingen tegen mijn vader, dat versnelde mijn vertrek.”

Tekst: Soccernews

Related posts