De Boer en Ajax ‘met gepaste trots’ tegen Benfica

Ajax speelt vanavond in Lissabon tegen Benfica. Inzet van het vriendschappelijke duel is de Eusébio Cup, vernoemd naar één van de beste voetballers ooit. Frank de Boer hoopt dat Ajax de voorbereiding zo op een mooie manier kan afsluiten. “Ik heb heel veel respect voor Eusébio. Hij was toch een van de mooiste en betere spelers ter wereld”,

“Dat we dit toernooi met Ajax mogen spelen is daarom een hele eer. Voor een club als Benfica is het natuurlijk helemaal speciaal. We staan hier daarom met gepaste trots. Het wordt hopelijk een mooie wedstrijd.”

Lastige tegenstander
De Boer beseft dat zijn ploeg flink aan de bak moet. “Benfica maakt Europees gezien altijd een sterke indruk. De club is zeker in eigen huis moeilijk te verslaan. Niemand vindt het fijn om tegen Benfica te spelen. Of het nu FC Barcelona is of een Engelse of Duitse club; Benfica doet er vaak weinig voor onder.”

Het duel met de Portugezen is voor Ajax de laatste in de voorbereiding op komend seizoen. Volgende week zondag staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma, tegen bekerwinnaar PEC Zwolle. Een week later is de aftrap van de Eredivisie tegen Vitesse (thuis).

Tekst: Goal.com

Related posts