Ajax verliest met 4-3 van Jong Benfica, El Ghazi opnieuw trefzeker

De eerste halte van het tweeluik met Benfica bracht Ajax zaterdag op de Futebol Campus tegenover Jong Benfica. Enkele uren voordat de hoofdmachten van beide clubs elkaar zouden treffen in het Estadio da Luz besloote Ajax het oefenduel met een 4-3-nederlaag tegen ‘Benfica B’. Invaller Anwar El Ghazi vertolkte met twee treffers niettemin opnieuw een hoofdrol.

Direct na afloop van het treffen op de Futebol Campus van Benfica spoedden Frank de Boer en zijn staf zich naar het Estadio da Luz, thuishaven van Benfica. Om 20:45 uur (Nederlandse tijd) trappen daar de eerste elftallen van Ajax en Benfica af voor deel twee van het finale tweeluik van deze voorbereiding.

Scoreverloop: 12. Zivkovic 0-1, 16. Rui Fonte 1-1, 54. El Ghazi 1-2, 59. El Ghazi 1-3, 74. Friesenbichler 2-3, 75. Gonçalo Guedes 3-3, 84. Helder Costa 4-3

Opstelling Jong Benfica: Miguel Santos (46. Graca) Pawel Dawidowicz, Hélder Costa, Urreta (70. Lolo), Alexandre Alfaiate, Bruno Gaspar (46. Ramos), Rúben Pinto, Gonçalo Guedes (88. Estrela), Carlos Martins, Rui Fonte (72. Friesenbichler), Nelson Semedo.

Opstelling Ajax: Leeuwenburgh, Tete, Riedewald, Denswil, Dijks, Sana, Bazoer, (63. Bakker), Duarte, Becker (46. El Ghazi), Zivkovic, Sigthórsson (77. Menig).

Tekst: Ajax.nl

Related posts