Ajax sluit oefencampagne af met winst tegen Benfica en wint Eusébio Cup

Ajax heeft zaterdagavond de voorbereiding afgesloten met een overwinning op Benfica in het Estádio da Luz. De regerend Nederlands kampioen, die niet het beste uit zichzelf naar boven wist te halen, versloeg de Portugezen op eigen grond met 0-1 door een doelpunt van Ricardo Kishna. Daarmee werd Ajax winnaar van de zevende editie van de Eusébio Cup, een vriendschappelijke ontmoeting ter nagedachtenis aan de overleden icoon van Benfica.

Ajax begon moeizaam en bleef door reddingen van Vermeer op de been. In de 41ste minuut kwamen de Ajacieden op voorsprong via Kishna. De linksbuiten ging alleen op avontuur en scoorde vanuit een moeilijke hoek.

Na rust was Benfica, met Ola John, duidelijk de betere ploeg. Een strafschop leek de verdiende gelijkmaker op te leveren na een lichte overtreding van Nick Viergever, maar Vermeer liet zich niet passeren. De doelman redde de zwakke penalty van Franco Jara eenvoudig.

Opstelling Benfica: Artur (78. Paulo Lopes), Maxi Pereira (63. Cancelo), Sidnei, César, Benito (63. Eliseu), Ruben Amorim (46. Teixeira), Talisca (75. André Almeida), Salvio (69. Bebe), Gaitán (46. John), Lima (46. Jara), Cardozo (46. Derley).

Opstelling Ajax: Kenneth Vermeer, Ruben Ligeon, Mike Van der Hoorn, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen, Davy Klaassen, Nick Viergever, Lucas Andersen, Lasse Schöne, Arek Milik, Ricardo Kishna (87. Sheraldo Becker).

Related posts