Suárez kan na schorsing droomdebuut maken tijdens eerste Clásico

Luis Suárez staat door zijn schorsing een mogelijk droomdebuut te wachten bij FC Barcelona. Als het CAS het beroep van de voormalig Ajacied verwerpt, zal hij op vanaf zaterdag 25 oktober officieel in actie mogen komen namens zijn nieuwe club. In dat weekeinde staat de eerste El Clásico van het nieuwe seizoen gepland, zo maakte de Spaanse bond donderdag bekend.

De precieze datum van het duel moet nog worden vastgesteld worden, maar met een beetje mazzel mag Suárez op bezoek bij de aartsrivaal zijn debuut maken namens Barcelona. De Catalanen zullen de Spaanse competitie openen in het weekeinde van 23 en 24 augustus met een thuiswedstrijd tegen Elche. Real krijgt Cordoba op bezoek in Madrid.

Mocht het internationaal sporttribunaal CAS besluiten om in te stemmen met het beroep van Suárez en de Uruguayaanse bond, zal hij mogelijk eerder in actie kunnen komen. Toch lijkt de van Liverpool overgenomen aanvaller in elk geval de eerste serie wedstrijden te moeten missen. Het CAS buigt zich namelijk pas eind augustus over de zaak.

Tekst: Soccernews.nl

Related posts