Ajax verhuurt De Sa aan Go Ahead Eagles

Ajax en Go Ahead Eagles hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Lesly de Sa. De verhuur is per direct en loopt tot en met 30 juni 2015. De aanvaller staat nog tot en met 30 juni 2016 onder contract bij Ajax.

De Sa werd op 2 april 1993 geboren in Woerden. De speler maakte op 21 september 2011 zijn debuut in het eerste elftal in de Bekerwedstrijd vv Noordwijk – Ajax (1-3). Tot nu toe speelde hij 20 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Hij scoorde daarin twee doelpunten.

Frank de Boer: ,,Lesly is nu 21 jaar en het is belangrijk dat hij wedstrijden speelt. Bij Ajax is de concurrentie erg groot. Wij hebben hem vorige week verteld dat het beter is als hij verhuurd wordt aan een club waar de kans op veel speelminuten groter is. Het is nu aan Lesly om zich in Deventer verder te ontwikkelen en als een betere speler terug te komen bij Ajax.”

Door de verhuur van De Sa én het goede spel van Anwar El Ghazi tijdens de voorbereiding schuift El Ghazi door naar het eerste elftal. De Boer: ,,Wij hebben Anwar gisteren verteld dat hij zich vanaf nu speler van de A-selectie mag noemen. Hij was ontzettend blij dat hij dit nu al heeft bereikt. Maar hij realiseert zich tegelijkertijd dat het nu pas begint. Dat hij een fantastische voetballer is met veel potentie weten we bij Ajax al een tijdje. Maar de afgelopen weken op trainingen en in de oefenwedstrijden heeft hij heel nadrukkelijk op de deur geklopt. Het gaat snel met hem en dat heeft hij zelf afgedwongen.”

El Ghazi was tijdens de voorbereiding al zes keer trefzeker voor Ajax. Zo maakte de 19-jarige aanvaller een hattrick tijdens zijn officieuze debuut tegen SDC Putten. Ook tegen SV Hönnepel (twee goals) en Real Sociedad was hij trefzeker.

Tekst: Ajax.nl

Related posts