Schöne voelt zich populairder worden: ‘Iets waarvan je vooraf van droomt’

Lasse Schöne merkt dat de supporters van Ajax meer belangstelling voor hem hebben dan voorheen. Tijdens de voorbereiding van de landskampioen vragen de kinderen massaal om de handtekening van de Deen.


De middenvelder annex aanvaller heeft een goed seizoen achter de rug. “Ik merk wel dat ik iets populairder ben geworden”, vertelt Schöne (28) tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan De Gelderlander. “Als je een sterk seizoen doormaakt, helemaal bij Ajax, dan komt er meer aandacht voor je.”

“Je hoeft maar aan te komen rijden en hun gezichten beginnen te gloeien”, vervolgt de in Denemarken geboren speler zijn verhaal. “Heel mooi, dat je ze zoveel plezier kunt geven. Weet je, zoals het mij is uitgepakt bij Ajax de laatste twee seizoenen, is iets waarvan je vooraf droomt.” In 2012 kwam Schöne transfervrij over van NEC Nijmegen.

Ondanks de vierde landstitel op rij, blijft er ruimte voor verbetering bij de Amsterdammers. “We willen mooier spelen dan vorig jaar”, ontvouwt Schöne de plannen. “Het moet sprankelender. Nu we elkaar beter kennen, moeten we sneller en secuurder een steekbal geven. We hebben daar de spelers voor.”

Tekst: Soccernews

Related posts