KNVB: Nu nog geen discussie over WK 2018; Walgelijke vertoning FIFA

De KNVB wil op dit moment geen discussie voeren over een eventuele boycot van het WK voetbal van 2018 in Rusland. De nationale voetbalbond, die clubs heeft opgeroepen de rampvlucht van MH17 te herdenken, wil nu eerst stilstaan bij de slachtoffers en vervolgens het onderzoek naar de tragedie afwachten.

De FIFA houdt er kennelijk geheel eigen normen en waarden op na. Terwijl in Oost-Oekraïne nog wanhopig wordt gezocht naar de laatste lichamen van de slachtoffers van rampvlucht MH17, vierde wereldvoetbalbond FIFA een feestje met de Russische president Poetin (zie bericht). In Samara werd onder luid gejuich en met Noord-Koreaans vlaggenvertoon de eerste steen van een nieuw stadion gelegd voor het WK voetbal van 2018, dat Rusland organiseert.

Buiten de vraag wie schuld heeft aan de aanslag op MH17 is bovenstaande actie van de FIFA respectloos, schandelijk, walgelijk. Kom nooit meer aan met een badge voor respect of een oproep voor fair play! Ga je schamen mafFIFA!!

De KNVB reageert niet op de handelswijze van de FIFA. Het statement van de KNVB:

“Via verschillende wegen krijgt de KNVB vragen over (de deelname aan) het WK2018 in Rusland. De bond is zich er van bewust dat een toekomstig WK in Rusland veel emotie oproept bij alle voetballiefhebbers en nabestaanden in Nederland.

Tijdens deze zwarte dagen leeft de bond mee met de families, vrienden en voetbalverenigingen van de slachtoffers. Stilstaan bij dit immense verlies staat nu voorop.

De KNVB vindt het dan ook meer gepast om de discussie over een toekomstig WK in Rusland op een later moment te voeren, zodra het onderzoek naar de ramp is afgerond.”


Tekst: AjaxFanzone.NL

Related posts