‘FIFA zet licht op groen: ‘Muric is verlost van Dinamo en mag trainen bij Ajax’

Ajax hoopt binnen 24 uur duidelijkheid te krijgen over Robert Muric. De club heeft de aanvaller al voor vier seizoenen vastgelegd, maar Muric is nog niet vrijgegeven door de Kroatische bond, omdat Dinamo Zagreb weigert om het transfercertificaat te verstrekken. Volgens de Kroatische krant Jutarnji List doet de FIFA snel uitspraak en heeft het goed nieuws voor Ajax.

De transfer van de achttienjarige Muric is bestudeerd door de FIFA, die alle gegevens en contracten heeft bekeken. De wereldvoetbalbond zou tot de conclusie zijn gekomen dat het contract waar Dinamo aan vasthoudt ongeldig is en dat zou betekenen dat Muric, die al een tijdje in Amsterdam is, vanaf woensdag speelgerechtigd zou zijn voor Ajax.

Ajax heeft Muric transfervrij vastgelegd, nadat de aanvaller en zijn zaakwaarnemer hadden aangegeven dat het jeugdcontract van het talent was verlopen. Dinamo claimt echter dat er een automatische verlengingsclausule in het contract staat, die de tiener tot 2015 bindt. De Kroaten willen daarom een transfersom vangen, maar Ajax is niet bereid om die te betalen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts