De Jong voelt zich al thuis in Newcastle: ‘Ben uitstekend verwelkomd’

Siem de Jong heeft het goed naar zijn zin bij zijn nieuwe club Newcastle United. De aanvaller annex middenvelder stapte onlangs over van Ajax naar de club uit de Premier League en heeft van trainer Alan Pardew direct een sleutelrol in het elftal gekregen.

“Ik ben reserve-aanvoerder, nadat ik al captain was bij Ajax de laatste twee seizoenen. Het is mooi om hier te komen en meteen zoveel verantwoordelijkheid te krijgen”, vertelt De Jong tegenover The Chronicle. “Hopelijk kan ik het vertrouwen terugbetalen.”

“Het voel goed hier”, kijkt De Jong terug op zijn eerste weken. “Ik ben fijn verwelkomd en kende al een paar spelers persoonlijk: Vurnon Anita en Tim Krul. Daarnaast speelde mijn broer Luuk hier afgelopen jaar en ik hoorde goede verhalen. Voor mij is het een geweldige stap en hopelijk wordt het een mooi seizoen.”

Tekst: Soccernews

Related posts