‘Ajax ziet Europese kwelgeest Latovlevici als linksback optie en concurreert met Vitesse’

Vorige week verschenen verhalen over de interesse van Vitesse in Iasmin Latovlevici, maar volgens ProSport is ook Ajax geïnteresseerd in de linksback van Steaua Boekarest. De Amsterdammers dreigen Daley Blind kwijt te raken en zien in Latovlevici een potentiële opvolger van de international.

Saillant detail is dat Latovlevici in het seizoen 2012/13 eigenhandig zorgde voor de uitschakeling van Ajax in de Europa League. Niet alleen scoorde de vleugelverdediger een penalty in de heenwedstrijd, hij was ook beslissend in de uiteindelijke strafschoppenserie die bepaalde wie doorstootte naar de achtste finales. Bij de supporters staat Latovlevici er logischerwijs niet goed op, maar toch zou Ajax bovengemiddelde interesse hebben.

De Roemeense ex-Ajacied George Ogararu zou Ajax hebben getipt over Latovlevici. Op dit moment heeft Ajax de keuze uit Blind, Nicolai Boilesen en Mitchell Dijks op de linksbackpositie. Eerstgenoemde staat na een uitstekend WK echter in de belangstelling van Europese topclubs: Manchester United en FC Barcelona worden voornamelijk genoemd. Vitesse zoekt naar een linksback vanwege het vertrek van Patrick van Aanholt, die vorig seizoen werd gehuurd van Chelsea.


Latovlevici nadat hij in het seizoen 2012-2013 gescoord heeft voor Steaua Boekarest tegen AjaxTekst: Soccernews

Related posts