Jody Lukoki heeft wel oren naar Zwolle

Jody Lukoki (21) en PEC Zwolle hebben gisteren een eerste gesprek gevoerd over een mogelijke transfer, zo meldt De Telegraaf. De rechtsbuiten, die nog één jaar onder contract staat bij Ajax, denkt bij PEC onder trainer Ron Jans een nieuwe stap te kunnen zetten na een seizoen bij Cambuur. „Het blijkt dat hij voor ons openstaat’’, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. „Maar om hem daadwerkelijk binnen te halen, wordt vers twee.’’

Eerder leek Lukoki (bij de beloften van Ajax trainend) voorbestemd om naar het buitenland te vertrekken vanwege de (hoge) transfersom die Ajax zou vragen, maar dat hoeft het probleem niet meer te zijn. “Ik verwacht niet dat Ajax een transfer van Jody blokkeert. Ik denk dat de clubs dan wel een oplossing kunnen vinden”, aldus zaakwaarnemer Chiel Dekker. Lukoki kwam tot 24 competitieduels voor Ajax en speelde vorig seizoen 31 competitiewedstrijden voor Cambuur. Volgende week zondag speelt Ajax overigens tegen PEC, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Lukoki is wellicht afhankelijk van beweging rondom andere spelers. Zo staat Zwolle-doelman Diederik Boer op het lijstje eventuele opvolgers van Kenneth Vermeer, als die bij Ajax vertrekt.

Tekst: De Telegraaf

Related posts