Dijks werd wakkergeschud door Van Basten: ‘Het heeft me gevormd’

Mitchell Dijks heeft het afgelopen seizoen veel gehad aan een gesprek met trainer Marco van Basten. De linksback is naar eigen zeggen serieuzer geworden nadat hij één seizoen is uitgeleend aan sc Heerenveen.

“Het jaar in Friesland heeft me gevormd. In mijn vorige periode bij Ajax was ik… Tja, hoe zal ik dat eens zeggen? Nog een beetje kinderlijk. Ik stond er wat anders in. Dat zeiden mensen toen ook wel tegen me, maar het échte besef ontbrak bij mij”, vertelde Dijks, die het pas echt tot zich door liet dringen toen Van Basten het tegen hem zei.

“Hij zei in de voorbereiding op het seizoen tegen me: ‘Je bent een leuke en gezellige jongen, maar je moet je wat meer gaan focussen.’ Ik liet me misschien te snel afleiden. Nu weet ik beter hoe je als een prof moet leven”, zo besloot de linksback zijn relaas in gesprek met de Metro.

Tekst: Soccernews

Related posts