De Boer roemt Suarez maar: ‘Hij slaat door in zijn wil om te winnen, daar moet hij vanaf’

Barcelona heeft er goed aan gedaan door Luis Suárez over te nemen van Liverpool. Dat zegt Ronald de Boer, die ondanks het bijtincident met Giorgio Chiellini volledig achter de transfer staat. De 27-jarige Uruguayaan gaat voor vijf jaar aan de slag in Camp Nou.

“Hij is een goede jongen, geen slecht persoon. Hij is erg vriendelijk, zorgzaam en professioneel”, zegt de broer van Ajax-trainer Frank de Boer in gesprek met de Catalaanse krant Sport. “Suárez is een geweldige speler en een knokker. Ik denk dat hij soms doorslaat in zijn wil om te winnen. Zijn systeem zorgt er dan voor dat hij dan zo reageert op stress. Daar moet hij vanaf, want dat is niet in zijn voordeel.”

Suárez is nog in afwachting van een hoger beroep, dat binnenkort zal dienen voor het Hof voor Arbitrage voor Sport (CAS). Suárez hoopt daar in aanmerking te komen voor een verlichting van zijn straf. Naast de uitsluiting van vier maanden mag hij namelijk ook negen wedstrijden niet in actie komen voor zijn land en dient hij een boete van 75.000 euro te betalen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts