Van ’t Schip pleit voor boycot WK in Rusland

Johnny van ’t Schip vindt niet dat het WK-voetbal over vier jaar in Rusland kan plaatsvinden. De 50-jarige trainer van Melbourne City pleit voor een boycot. “Ik zeg: oproep aan de KNVB, Nederlandse regering en FIFA om het WK 2018 in Rusland te boycotten”, aldus Van ’t Schip op Twitter.

De Nederlander is deze mening toegedaan naar aanleiding van de betrokkenheid van Rusland bij de aanslag op het vliegtuig van Malaysia Airlines. In het oosten van Oekraïne lieten afgelopen donderdag 298 mensen het leven, onder wie 193 Nederlanders.

Tussen 2004 en 2008 was Van ’t Schip als assistent-bondscoach van toenmalig bondscoach Marco van Basten betrokken bij het Nederlands elftal. In het verleden trainde de oud-international onder meer FC Twente, Jong Ajax, Ajax, Melbourne Heart en Guadalajara.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts