Ronald de Boer begrijpt Barcelona: ‘Daley is erg veelzijdig, Frank is blij met hem’

Daley Blind wordt de laatste week in verband gebracht met Barcelona. De Spaanse topclub zoekt al langere tijd naar een centrale verdediger, die plaats kan nemen naast Gerard Piqué en de strijd aan kan gaan met Marc Bartra. Men heeft het voorzien op Jérémy Mathieu van Valencia, maar als hij onhaalbaar blijkt schakelt de club wellicht over op Blind. Ronald de Boer snapt wel waarom Barcelona goed kijkt naar de Ajacied.

“Blind is heel erg veelzijdig, net zoals ik dat vroeger was”, geeft De Boer aan in een interview met COPE. “Misschien wordt hij wel definitief een middenvelder… hij groeit nog steeds, zoals hij zich de afgelopen tweeënhalf jaar ook ontzettend ontwikkeld heeft. Hij kreeg eerst te maken met veel kritiek bij Ajax, maar nu mag iedereen hem graag. Hij heeft er ook hard voor geknokt”, verzekert De Boer.

“Frank is erg blij met hem”, voegt de oud-middenvelder eraan toe. “Want Daley is een honderd procent professional, die je bijna overal kunt neerzetten en die goed past bij de club. Voor de centrale plek achterin zou ik denk ik wel eerder gaan voor Jan Vertonghen. Die kan ook goed uit de voeten op die plek.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts