Milik: ‘Voel me volledig geaccepteerd, de sfeer is prima’

Arkadiusz ‘Arek’ Milik heeft het enkele weken na zijn komst van Bayer Leverkusen al uitstekend naar zijn zin bij Ajax. Voor velen is de spits nog een grote onbekende, maar daar probeert hij in gesprek met Het Parool verandering in te brengen.


Zo vertelt Milik dat hij zijn carrière als profvoetballer eigenlijk aan zijn buurman te danken heeft. “Hij zag mij voetballen en zei: je hebt talent, kom bij ons spelen. Ik ging een paar keer per week met trein of bus naar Katowice om te trainen op de voetbalschool. Niet zo’n fameuze school als Ajax, want Katowice heeft niet veel geld, maar ik heb er veel geleerd.”

Leverkusen haalde de Pool al op jonge leeftijd naar Duitsland, waar hij de concurrentiestrijd verloor van Stefan Kiessling. “Hij was veel beter dan ik, een doelpuntenmachine.” Ook een avontuur op huurbasis bij FC Augsburg verliep vorig seizoen teleurstellend. “Dat was geen fair play. De technisch directeur van Augsburg stelde dat spelers met een doorlopend contract de voorkeur kregen boven mij als gehuurde speler. Op de laatste dag van de competitie liet Augsburg plotseling weten mij te willen kopen. Ik heb niet meteen nee gezegd, maar bedenktijd gevraagd. Op dat moment was mijn zaakwaarnemer ook al in gesprek met Ajax.”

Milik is blij dat hij er uiteindelijk voor heeft gekozen om zich met optie tot koop te laten verhuren aan Ajax. “Ik ben fit. Voel me volledig geaccepteerd bij Ajax. Het is een jong team, we werken hard, maar we maken ook veel lol. De sfeer is prima. Ik heb met de Poolse bondscoach Adam Nawalka gesproken. Voor hem is het natuurlijk ook belangrijk dat potentiële internationals de juiste keuzes maken. Het belangrijkste is toch dat ik doelpunten ga maken. Dat voelt niet als druk. Ik kan voetballen, ik ben een snelle leerling en ik ben rustig in mijn hoofd.”

Tekst: Soccernews

Related posts