Kishna als rolmodel

Sinds een half jaar is zijn leven behoorlijk veranderd. Ricardo Kishna is inmiddels een bekend gezicht bij Ajax. Zijn ster is rijzende. De Hagenaar wil zijn opmars voortzetten.

Sinds zijn debuut voor Ajax tegen AZ op 23 februari 2014 wordt hij steeds vaker herkend. Op straat in Amsterdam of in de supermarkt. “En zelfs in Mexico. Er zat een aantal Nederlanders bij ons op het resort”, aldus Kishna. In zijn eerste wedstrijd voor Ajax scoorde hij. Onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert deden dat ook.

“Er is sindsdien veel veranderd. Ook qua aandacht. Ik vind dat je daarvan moet genieten. Je hebt die aandacht toch op een bepaalde manier afgedwongen. Je bent een soort rolmodel voor jongeren. Mensen vinden het leuk wanneer ze je herkennen. Dan moet je je er even overheen zetten als het op momenten is dat je er niet op zit te wachten.”

Kishna kan nog wel rustig over straat in de hoofdstad. “Tijdens het WK heb ik een aantal wedstrijden op het Museumplein gekeken. Andere wedstrijden heb ik thuis met familie, vrienden en mijn vriendin gezien. Gewoon zoals iedereen heeft gekeken. Ik heb echt genoten van een heel mooi WK.”

“Met Jasper (Cillessen), Daley (Blind) en Joël (Veltman) had ik bijna geen contact tijdens het WK. Ik lette natuurlijk wel meer op hen. Ik hoopte dat ze het goed zouden doen. Dat is gelukkig gelukt”, aldus Kishna. Hij zag hoe Ajacieden Cillessen, Blind en Veltman met Oranje de bronze medaille wonnen op het WK in Brazilië.

Bron: Goal.com

Related posts