Pover Ajax maar net te sterk voor Achilles’29: 1-2

Zoals wel vaker het geval is tijdens deze voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Ajax ook op zaterdag weer twee wedstrijden. Het eerste oefenduel wist de ploeg van Frank de Boer te winnen, zij het met een klein verschil: Achilles’29 werd met 1-2 verslagen. Later deze middag (om 14.30 uur) speelt Ajax zijn tweede oefenduel, met het Spaanse Real Sociedad in Hardenberg.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax begon met Kolbeinn Sigthórsson, Richairo Zivkovic en Lesley de Sa aan de wedstrijd tegen Achilles en laatstgenoemde opende al na zeven minuten de score: De Sa ontsnapte bij een steekpass van Lucas Andersen aan buitenspel en bleef vervolgens koel in de afronding (0-1). De supporters van Ajax hoopten hierdoor op een ruime zege, maar daar kwamen niet veel kansen voor.

Ajax speelt in de hitte een matige wedstrijd en kwam pas twintig minuten voor tijd opnieuw tot scoren. Weer stond Andersen aan de basis: hij gaf de bal nu voor op Niklas Moisander, die op zijn beurt invaller Tobias Sana bediende (0-2). Kort hierna deed Achilles nog wat terug via Thijs Hendriks, maar verder kwam de hekkensluiter van het afgelopen seizoen in de Jupiler League niet.

Achilles’29-Ajax 1-2 (0-1)
7. De Sa 0-1
72, Sana 0-2
75. Thijs Hendirks 1-2

Opstelling Ajax;
Alblas, Tete, Moisander, Riedewald, Boilesen; Bazoer, Andersen, Serero; De Sa, Zivkovic, Sigthórsson (46 Sana)

Opstelling na 75 minuten: Alblas; Owusu, Vissie, Van Bruggen, Van Koesveld; Warmerdam, Bakker, Sana; El-Ghazi, Menig, Becker.

Related posts