‘Barcelona overweegt om Ajax 22 miljoen euro rijker te maken door transfer Blind’

Frank de Boer zei zaterdag dat het ‘in de lijn der verwachting ligt’ dat er veel interesse in Daley Blind zal ontstaan en het lijkt voor Ajax lastig te worden om de verdediger annex middenvelder voor de club te behouden. Zeker als de berichtgeving uit El Mundo Deportivo klopt: de Catalaanse krant claimt dat Barcelona overweegt om 22 miljoen euro te betalen voor de international.

Blind werd afgelopen woensdag voor het eerst in verband gebracht met Barcelona, dat de Ajacied als reserveplan zou hebben. De Spaanse grootmacht is druk bezig met de komst van Jérémy Mathieu, maar de onderhandelingen met Valencia verlopen moeizaam. Los Che willen 20 miljoen euro hebben voor de Fransman; Blind zou 22 miljoen moeten kosten. Hij is wel zeven jaar jonger dan Mathieu en kan dus een stuk langer mee.

El Mundo Deportivo beweert dat de interesse van Barcelona in Blind serieus is en meldt het nieuws groot op de voorpagina van zaterdag. Louis van Gaal zou nog overwegen om de 24-jarige Amsterdammer naar Manchester United te halen en ook Borussia Dortmund schijnt nog op de loer te liggen. Het contract van Blind bij Ajax loopt nog twee jaar door, tot de zomer van 2016.

Tekst: Voetbalzone

Related posts