Ajax verslaat Real Sociedad; Milik maakt indruk

Ajax heeft zijn tweede oefenwedstrijd van zaterdag ook weten te winnen. Real Sociedad werd met 3-1 verslagen op het sportcomplex van HHC Hardenberg. Nieuwkomer Ader Milik maakte grote indruk, hij scoorde met een prachtige goal de 1-1. De overige doelpunten kwamen tot stand via een eigen goal en jeugdproduct Anwar El Ghazi wist in de slotminuten de 3-1 te maken.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Waar de hitte van grote invloed was op het spel tijdens Ajax tegen Achilles ’29 (2-1), was dat in deze wedstrijd minder goed te merken. De landskampioen begon scherp aan de wedstrijd en creeerde meteen grote kansen. Een goede actie van Ricardo Kishna leidde in de zesde minuut al bijna tot de 1-0, maar Klaassen wist het net niet te vinden. Twee minuten later was het nieuwkomeling Arek Milik, die op de lat knikte. Real Sociedad kocht deze transferperiode ook al nieuwe spelers, waaronder Alfred Finnbogason. Uitgerekend hij scoorde in de tiende minuut de 0-1 toen hij ontsnapte aan de buitenspelval.

Ajax liet zich niet gek maken en ging gewoon door met het goede spel. Al snel lag de 1-1 erin. Met een mooie volley maakte Milik er 1-1 van. De rest van de eerste helft domineerden de Amsterdammers nog wel, maar er werd niet meer gescoord. In de tweede helft kwam Sociedad met een compleet ander elftal het veld op. Ze moesten blijkbaar even inkomen, want Ajax had snel na rust al op 2-1 kunnen komen. Lasse Schöne en Klaassen schoten allebei op de keeper. In de zestigste minuut was de volgende kans voor Ajax daar. Ruben Ligeon kwam alleen voor de doelman te staan, maar die pareerde zijn stiftje. Een kwartier voor tijd viel dan toch de goal waar Ajax op wachtte. Een misverstand in de Spaanse verdediging zorgde ervoor dat Inigo Martinez de bal over zijn eigen keeper heen kopte en zo een eigen doelpunt maakte. Het slotakkoord was voor Anwar El Ghazi. Hij bepaalde de eindstand op 3-1.

Ajax – Real Sociedad 3-1 (1-1)
10. Alfred Finnbogason 0-1
15. Arek Milik 1-1
74. Inigo Martinez (eigen doelpunt) 2-1
90. Anwar El Ghazi 3-1

Related posts