Zivkovic: ‘Via Engeland naar Real Madrid’

Richairo Zivkovic heeft grote ambities. De kersverse Ajax-speler wil echter eerst een goede basis in Nederland leggen.

Zivkovic brak afgelopen seizoene cht door bij FC Groningen. De spits scoorde tienmaal in de Eredivisie, waardoor hij de aandacht van onder meer Ajax trok. Voor een bedrag van 2,5 miljoen euro werd de aanvaller naar Amsterdam gehaald.

“Ik heb er heel lang naar uitgekeken om in het shirt van Ajax te mogen spelen. Ik loop hier nu een maand rond en voor mijn gevoel gaat het goed. Er wordt op hoog niveau gespeeld en ik kan geen moment verslappen”, zegt de 17-jarige Zivkovic tegen Helden Online.

Maar Ajax is niet zijn plafond, denkt de aanvaller zelf. De jongeling droomt al openlijk over een niewue stap. “Een club als Liverpool of Tottenham Hotspur lijkt me fantastisch. En als de keuze daar is, wil ik vervolgens richting Spanje, naar Real Madrid, geweldig.”

Maar eerst slagen bij Ajax. Zivkovic is door de landskampioen in principe aangetrokken met het oog op de toekomst. Wellicht als eerste spits Kolbeinn Sigthórsson vertrekt, dat de kansen van Zivkovic stijgen. Hij zal dan de concurrentie moeten aangaan met Arkadiusz Milik.

Tekst: Goal.com

Related posts