Jonge doelman Ajax grijpt kans

Door de afwezigheid van Jasper Cillessen (vakantie) en Kenneth Vermeer (geblesseerd) staat voorlopig Peter Leeuwenburgh bij Ajax onder de lat. De jongeling hoopt dit seizoen officieel tot derde doelman van Ajax benoemd te worden.

Dat zegt hij in gesprek met Ajax Life. Leeuwenburgh keepte deze voorbereiding al tegen SDC Putten. “Elke minuut in de voorbereiding onder de lat bij het eerste is mooi meegenomen. Ik ben blij met elke helft, elke minuut, ook tegen Putten. Hopelijk mag ik zaterdag spelen tegen Real Sociedad. Kan ik ook weer wennen aan dat niveau”, aldus de 20-jarige sluitpost.

De doelman kijkt alvast vooruit op het komend seizoen. “Ik hoop zoveel mogelijk te spelen bij Jong Ajax. Mickey (Van der Hart, IR) kwam vorig seizoen tot 27 wedstrijden en dat is ook mijn streven. Ik wil het goed doen bij Jong Ajax en met de ploeg hoger eindigen dan de veertiende plaats van vorig seizoen. Ontwikkeling is belangrijk. Maar als ik mag keepen wil ik die wedstrijden ook winnen.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts