Dijks: ‘Ik zie mezelf als een serieuze concurrent voor Boilesen’ (Incl video)

Na een seizoen Heerenveen is Mitchell Dijks weer terug bij Ajax. Op trainingskamp in De Lutte is hij een prooi voor handtekeningenjagers. ‘Nou ja, dat is hartstikke leuk toch?’ Lacht Dijks voor de camera van AT5. ”Ik weet nog wel dat ik als kleine jongen achter Andy van der Meijde aan ben gerend door Purmerend. Schreeuwend om een handtekening!’

Maar naast handtekeningen zetten wordt er natuurlijk ook getraind. En dat gaat prima, stelt Dijks. ‘Ik train lekker. Het is leuk om weer met je oude maten op het veld te staan.’

Al die trainingsarbeid moet wat Dijks betreft resulteren in een basisplaats. ‘Ik zie mezelf wel als een serieuze concurrent voor Nicolai Boilesen’, vertelt Dijks. ‘Als ik hard train krijg ik een eerlijke kans. Dus ik ga m’n stinkende best doen en dan kijken we wel wie er staat tegen Zwolle’.Tekst: AT5

Related posts