Bij vertrek Sigthórsson komt er een nieuwe spits: ‘We hebben een lijstje’

Kolbeinn Sigthórsson traint nog mee bij Ajax, maar het ligt in de lijn de verwachting dat de spits eerdaags vertrekt. De IJslander mag van Frank de Boer weg, al leveren de Amsterdammers daarmee wel de nodige ervaring in. De coach wil dan ook snel de transfermarkt op als Sigthórsson daadwerkelijk de deur bij Ajax achter zich dichttrekt.

De Boer beschikt in dat geval over Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic als alternatieven, maar beide spelers hebben nog niet over al te veel ervaring op het hoogste niveau. “Ervaren spitsen liggen niet voor het oprapen, we zullen zien waar we gaan zoeken”, verklaart de oefenmeester in gesprek met AT5. Luuk de Jong werd genoemd, maar hij koos onlangs voor PSV, terwijl Bas Dost ‘geen optie’ is volgens De Boer.

“Wij hebben een lijstje, maar daar kan ik niets over zeggen”, vervolgt hij. “Ik zeg ook niets over landen, maar er komt in ieder geval niemand van Barcelona naar ons.” Tot op heden stemt ook de ontwikkeling van Milik, die wordt gehuurd van Bayer Leverkusen, hem tot tevredenheid. De Pool moet echter nog wel wennen aan het systeem dat door de Amsterdammers wordt gehanteerd.

Tekst: Voetbalzone

Related posts